Over Dirk De Nijs

Dirk De Nijs is een expert in information security.

Hij is in het bezit van een bachelor in toegepaste computerwetenschappen en een master in ICT management van de Solvay Brussels School en bezit certificaten zoals o.a. ISO27001 Lead Implementer & Lead Auditor, ISO22301 Lead Implementer, CISM, CISSP, ITIL Foundation, Prince2  Foundation, Data Protection Officer en certifiërend CRISC.

Dirk richt zich op problemen met veiligheid van informatie binnen de organisatie. In zijn visie zijn deze meestal niet te wijten aan een gebrek aan bedrijfsmiddelen (technologie, budget) maar wel aan een gebrek aan begeleiding, coördinatie en communicatie over governance. Daarom werkt Dirk aan het verhogen van het maturiteitsniveau van de organisatie door governance, risicobeheer en compliance met wet- en regelgeving.

Hierbij combineert hij kennis en ervaring op verscheidene vlakken:

Technische know-how

Door zijn jarenlange ervaring in high-tech en ICT-omgevingen, is Dirk een actieve partij in de discussies omtrent technische oplossingen.

Kennis van de juridische en legale aspecten

Bepaalde informatie moet of mag niet worden bijgehouden. Kennis van deze materie is absoluut noodzakelijk voor een correcte bedrijfsvoering.

Business mind

Information security is niet enkel relevant omwille van de rechten van de klant, het is ook in het voordeel van de organisatie. Dirk houdt de belangen van management, personeel en aandeelhouders steeds op de eerste plaats door gericht te veranderen waar de grootste impact kan behaald worden qua effectiviteit en efficiëntie. Hiervoor werkt hij plannen uit op het operationele, tactische en strategische niveau.

Kennis van de relevante standaarden

Dirk specialiseerde zich sinds het eerste decennium van deze eeuw in een grote variëteit van methodologieën en standaarden over governance, ICT en information security. Hij past zich snel aan in een bepaalde context en kan deze verrijken waar nodig.

Soft skills

Dirk heeft een diplomatische en doeltreffende aanpak om de betrokken mensen te motiveren voor de verandering. In zijn projecten combineert hij steeds de meer technische en business-gerelateerde kanten met de rol van coach en mentor.

Het Curriculum Vitae van Dirk De Nijs is raadpleegbaar op http://be.linkedin.com/in/dirkdenijs.